Weiter zum Hauptmenü

Customer Relations manager, Odense

Ottensee, Region Süddänemark - Standort erkunden Leadership & Management Vollzeit

Stellenbeschreibung

Derfor er vi helt vilde med dig

Vi leder nu efter en ny kundeservice manager til vores varehus i Odense. Du har kommerciel forståelse og formår at sætte kundeservice øverst på agendaen. Som person skal du være passioneret for at drive forretning og at udvikle forretningen gennem udvikling af dine ledere og medarbejder. Du formår at drive forandringsprocesser og finde løsninger på operationelle udfordringer i en uforudsigelig og til tider hektisk hverdag. Du er desuden drevet af at opnå resultater og skabe fantastiske kundeoplevelser.
For at få succes i rollen er det essentielt at du formår at skabe sammenhørighed, opbygge relationer og samarbejde på tværs af dine mange kolleager i IKEA Odense. Vi forventer, at du formår at udfordre de eksisterende løsninger og inviterer også dine medarbejdere til at gøre det samme.

Vi ønsker, at du:
• Har stærkt lederskab med minimum 5 års erfaring som manager for et lederteam – meget gerne fra en stor eller større virksomhed med et bredt personale.
• Har kommerciel interesse, viden og stærkt strategisk mindset samt erfaring med at arbejde strategisk, taktisk og operationelt ift. forretningsplaner
• Er god til at danne relationer og kommunikerer tydeligt på både dansk og engelsk i skrift og tale.

Dine ansvarsområder

Som Customer Relations Manager bliver du ansvarlig for hele kundeservicefunktionen i varehuset. Du har det overordnede ansvar for, at I i fællesskab altid har kundernes forventninger før, under og efter deres besøg i varehuset i fokus. Du bliver en vigtig del af vores management team, hvor det er din opgave at tilsikre, at I finder frem til de bedste løsninger ift. IKEAs koncept således, at I på tværs af funktioner hele tiden udvikler forretningen. Du skal sørge for, at du og dit team formår at omsætte dette til kreative løsninger og kommercielle muligheder, der møder kundernes behov og forventninger.

Du vil derfor arbejde med:
• Omnichannel forretnings forståelse og styrke kundens oplevelse i fremtidens måde at handle på. Så entreprenørerskab og kunderne altid er i centrum.
• Ansvar for øverste ledelse af kundeservicefunktionen og heraf udvikling af teams og teamledere.
• Forbedre de daglige rutiner i afdelingen, således at vi altid optimerer og effektiviserer.
• Sikre at IKEAs koncept og retningslinjer bliver overholdt inden for dit område.
• At være en del af vores kommercielle team i varehuset og bidrage med din viden og erfaring inden for kundeservice og det lokale marked, så vi sammen finder den bedste måde at arbejde på.
• Planlægning og eksekvering af forretningsplaner for varehuset.

Sammen som et team

Kundeservicefunktionen i Odense består af 6 ledere og ca. 70 medarbejdere, som du er ansvarlig for. Derudover er en essentiel del af vores management team i varehuset, hvor du er er medansvarlig for det kommercielle område. Du arbejder sammen med resten af varehuset og management teamet både aftener og weekender, som en del af vores sikkerhedsgruppe.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Lad os tale med hinanden!

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Market Manager Namik Catkafa på namik.catkafa@ingka.ikea.com. Har du spørgsmål til rekrutteringsprocessen kontakt da Senior Recruiter, Rikke Debois på rikke.debois@ingka.ikea.com. Vi gør opmærksom på, at vi udelukkende modtager ansøgninger via vores rekrutteringssystem og ikke via e-mail. Ansøgninger sendt via e-mail vil ikke blive behandlet.

ØVRIGE INFORMATION

• Stillingen er i gennemsnit 37 timer om ugen på en individuel kontrakt. Overarbejde afspejles i lønnen.
• Arbejdstiden er placeret mellem kl. 8.00 - 20.00 mandag til søndag, og du skal forvente at arbejde aftener og weekender, da du også er en del af sikkerhedsgruppen for varehuset.
• Løn efter kvalifikationer og inden for IKEA's lønpolitik
• Vi tilbyder mange personalegoder, herunder: pension, helbredsforsikring, massageordning, kantineordning, personalerabat, adgang til Logbuy,
årsbonus og meget mere
• Vi ønsker tiltrædelse d. 1.10.22 eller efter aftale. Vi holder samtaler løbende og forbeholder os retten til at tage opslaget ned, såfremt den
rigtige findes inden ansøgningsfristen
• Deadline for ansøgning er d. 14.08.22

Ähnliche Stellenangebote

Alle unsere Stellenangebote ansehen