Weiter zum Hauptmenü

Transformatie communicatie specialist

Haarlem, Nordholland - Standort erkunden Marketing & Kommunikation Vollzeit

Stellenbeschreibung

WIE JE BENT

Ben jij iemand met een passie voor interne- en verandercommunicatie, en wil jij graag een tastbare bijdrage leveren aan de transformatie van IKEA in Nederland? Weet jij complexe materie op eenvoudige en duidelijke wijze te vertalen naar boeiende en inspirerende communicatie voor onze medewerkers? Heb je ervaring met leiderschap in verandering? Voel jij je een vis in het water in een internationaal netwerk? Dan zoeken we jou!

Voor de afdeling Communicatie op het Service Office van IKEA Nederland (Haarlem) zoeken we per direct een Transformatie Communicatie Specialist (fulltime) die klaar is om een mooie uitdaging aan te gaan.

Je werkt graag met anderen samen, oftewel: je bent een echt mensen-mens. Je beschikt over sterke communicatieve en organisatorische vaardigheden, waaronder aandacht voor detail en multi-tasking. Je bent nieuwsgierig en leert graag. Je hebt 2-5 jaar ervaring in interne communicatie en een afgeronde HBO/WO-opleiding Communicatie. Je bent vloeiend in zowel Nederlands als Engels en fulltime beschikbaar (36-40 uur p/wk).

Je snapt de complexiteit van IKEA en de rol van interne- en verandercommunicatie daarin. Als specialist ben je een strategisch adviseur en coach voor de verschillende leiders in alle fases van aangewezen transformatieprojecten, waarin je de context van de verandering en het perspectief van de ontvanger goed begrijpt.

Je bent verantwoordelijk voor het geven van strategisch advies over verandercommunicatie aan managers en je biedt ondersteuning door het ontwikkelen van relevante berichten en communicatiemateriaal. Het doel van deze positie is om het strategisch gebruik van communicatie te waarborgen en daarmee de positionering-, bedrijfs- en medewerkerdoelstellingen van IKEA te bereiken in tijden van transformatie.

WAT JE DAGELIJKSE WERKZAAMHEDEN ZULLEN ZIJN

LOVE THE PAST. CREATE THE FUTURE.
Bij IKEA zijn we volop in verandering. Door de jaren heen hebben we een gezonde groei laten zien, gebaseerd op ons unieke concept, onze bedrijfscultuur, onze waarden en onze visie. Dat heeft een stevig fundament gelegd en is een belangrijk onderdeel van alles wat we doen en wie we zijn. Om in te kunnen blijven spelen op de behoeften van de consument van vandaag en morgen, en dus ook op de lange termijn succesvol te blijven, werken we wereldwijd en ook in Nederland aan een nieuw businessmodel. Naast betaalbaar en duurzaam, willen we vooral ook dat het nog gemakkelijker wordt om bij ons te winkelen. Dit klinkt natuurlijk mooi en duidelijk, maar het heeft nog best veel voeten in de aarde om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Van de implementatie van nieuwe systemen en slimmere manieren van inkopen, tot het efficiënter inrichten van onze klantenservice en zorgen dat onze mensen klaar zijn voor de toekomst door bijvoorbeeld bij- of omscholing.

Het allerbelangrijkste is dat wij, alle medewerkers van IKEA Nederland weten wat er allemaal gaat veranderen, waarom en wat dat voor ons betekent. Daarom zoeken wij een communicatiespecialist die begrijpt wat er nodig is om iedereen aan boord te krijgen. Met een goed gevoel voor zowel vorm als inhoud om de relevante informatie bij de juiste doelgroep aan te laten komen.

Gelukkig krijg je niet alles op een presenteerblaadje aangereikt. Er zijn geen kant en klare quotes, procesbeschrijvingen of speakernotes. Daar hebben we juist jou voor nodig. Je zult dus in gesprek moeten met degenen die deze verandering sturen. Luisteren, doorvragen en vooral adviseren. Jij bent de persoon die kern weet te achterhalen.

Uiteraard sta je er niet alleen voor. We hebben een superleuk team van ervaren communicatiespecialisten die je graag leren wat de IKEA tone-of-voice is en welke communicatiekanalen wij zoal gebruiken. En, je werkt nauw samen met je internationale collega’s. Zolang jij niet bang bent om je hand op te steken als je support nodig hebt en je je comfortabel voelt om je eigen weg te vinden in de complexe organisatie die wij zijn, dan weten wij dat het goed komt!

Wat houdt het nog meer in?

· Project-, proces- en intern stakeholdermanagement in een continu veranderende omgeving, waarbij je heldere doelen formuleert en deze opvolgt;
· Het afleveren van consistent en transparant communicatiemateriaal in de IKEA tone-of-voice, die je met zorg, nauwkeurigheid en aandacht voor detail opstelt;
· Samenwerken met het Project Management Office waarbinnen transformatieprojecten belegd zijn, en met communicatie bijdragen aan de groei en transformatie van IKEA;
· Je toetst communicatie bij en gaat in gesprek met de desbetreffende interne stakeholders;
· Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling, aanpassing en implementatie van de communicatietransformatie-agenda;
· Je gaat nauw samenwerken en contact onderhouden met het wereldwijde transformatiecommunicatieteam;
· Je biedt hands-on ondersteuning bij het ontwerpen, uitvoeren en opvolgen van transformatiecommunicatie, inclusief evenementenplanning, publicatie van informatie en het onderhouden van een gemeenschappelijke interne communicatiemailbox voor IKEA Nederland;
· Jij kan omgaan met meerdere onderwerpen die tegelijk spelen, veranderende prioriteiten en deadlines.

ONS TEAM BINNEN IKEA

Wij zijn wereldleider op het gebied van woninginrichting en zijn trots op onze waarden en Zweedse cultuur. Samen werken we elke dag aan onze visie om een beter dagelijks bestaan voor zoveel mogelijk mensen te creëren. Dit doen we door een uniek assortiment woninginrichtingsproducten aan te bieden die voor veel mensen betaalbaar zijn.

WAT VERDER BELANGRIJK IS

In deze rol kom je terecht in het Communicatieteam van IKEA Nederland. Een leuk, jong, energiek en zeer gemotiveerd team van 9 mensen, elk met hun eigen persoonlijkheid, expertise en ervaring op verschillende communicatiegebieden. We werken vanwege Covid-19 nu voornamelijk nog vanuit huis en kijken uit naar het moment waarop we elkaar en onze andere collega’s op het Service Office in Haarlem weer regelmatig kunnen zien.

We willen graag dat jij ons aanvult met jouw ervaring als communicatiespecialist, je kennis van communicatie kanalen en je talent voor verandermanagement. En vooral met jouw persoonlijkheid en match met de waarden van IKEA. Kijk op www.ikea.nl/uppdrag om meer te leren over de waarden van IKEA en hoe het is om bij IKEA te werken.

Ben je enthousiast geworden? Fantastisch! We ontvangen graag je CV en een motivatiebrief waarin je antwoord geeft op de volgende vragen:
· Wat is jouw visie op het gebied van interne communicatie?
· Wat is jouw match met het werken bij IKEA?
· Hoe zou het vervullen van deze functie jou helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling?

Een integriteitcontrole via het waarschuwingsregister van de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel is onderdeel van de sollicitatie procedure.

Wij kijken uit naar je sollicitatie!